STORMLoop

DANS + CONCERT - BISE

 

za 11 mei 21u LOMPENFABRIEK / BISE / NOG TICKETS AAN DE KASSA OF IN GALERIE STORM OVERDAG
zo 12 mei 21u LOMPENFABRIEK / BISE NOG TICKETS AAN DE KASSA OF IN GALERIE STORM OVERDAG
za 18 mei 21u LOMPENFABRIEK / BISE / TICKETS
za 25 mei 21u LOMPENFABRIEK / BISE / TICKETS

 

Exclusief voor STORMLoop creëert choreografe Min Hee Bervoets een werk voor vier dansers met live muzikale begeleiding door Illuminine.
Deze voorstelling zal enkel tijdens de periode van STORMLoop 2019 opgevoerd worden.
Het maakt niet uit uit welke hoek de wind waait. Het gaat erom welke koers u zelf uitstippelt. Vier dansers volgen hun eigen traject dat de windrichtingen voor hun hebben uitgestippeld.
Windsterkte, snelheid, temperatuur en gevoel worden onderzocht door de dansers.  De bewegende lucht die ze overal tegenkomen, is elke keer anders.
De luchtstroming tussen de dansers ontstaat doordat ze samen ademen, bewegen en elkaar aanraken. 
Wat gebeurt er met hun lichaam als het windstil, koel, krachtig, of er een zware storm is.  De dansvoorstelling vindt plaats in een open setting, waar u te maken zal hebben met een avondbriesje.
Dansers: Isabel Peeters, Els Smekens, Lila Brouckhausen, Pieter Desmet
Muzikanten: Kevin Imbrechts: Gitaar, elektronica, Beatrijs De Klerck: Viool, piano, Tine Anthonis: Cello, Robby Govaerts: Gitaar
Foto : Dirk Wouters

Over Min Hee Bervoets – HNDRD

Min Hee volgde de kunsthumaniora te Gent en ging naar het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Ze volgde de specifieke lerarenopleiding aan het conservatorium te Antwerpen. Van 2004 tot en met 2019 is Min Hee actief in zowel binnen- als buitenland als danser en choreograaf.
In 2009 werd er een compilatie van haar stukken gebracht voor de Northern School of Contemporary Dance te Leeds. Zij won dat jaar ook de publieksprijs in Belgrado voor haar stuk ‘Ssshhhttt…’.
Sinds 2009 werkt Min Hee als leerkracht hedendaagse dans aan “De!Kunsthumaniora” te Antwerpen, sinds 2014 ook in de Kunsthumaniora te Brussel. Min Hee geeft sinds 2011 in binnen- en buitenland op ettelijke Hogescholen en amateurscholen workshops en stages. Ook wordt ze maandelijks gevraagd om als freelancer stukken te maken voor hogescholen in binnen- en buitenland. Ze gaf dat jaar ook de internationale dansstage voor dansstudio ‘Arabesque’ te Antwerpen en doet dit jaarlijks. Min Hee is een topchoreografe in België, Nederland, Curaçao, Brazilië,enz. In 2014 Heeft Min Hee met haar danser deelgenomen aan het'Internationales Solo-Tanz-Theater Festival Stuttgart,' waar ze in de prijzen viel en op tour is gegaan in Brazilië.
Min Hee werkt heel nauw samen met 'Holland Dance' die gevestigd zijn in het Korzotheater te Den Haag.
Holland Dance heeft dit jaar een project opgericht genaamd 'Danceable'. Het dansen voor mentaal en fysiek gehandicapten in combinatie met dansers zonder handicap. Choreografen die hiervoor gevraagd zijn geweest, zijn huischoreograaf van NDT, Introdans, Gap uit Londen en Min Hee Bervoets. Iris Bouche steunt mede dit project.
Bij het grote publiek is ze gekend als choreografe en jurylid van So You Think You Can Dance. Min Hee is sinds 2010  zeer actief bezig op televisie.
In 2018 stond Min Hee met haar eigen compagnie op het grootste Internationale tweejaarlijkse festival, Holland Dance Festival, gesteund door het Nederlands koningshuis.
Over Illuminine
 
‘Illuminine’ is niet alleen de titel van een song van Thurston Moore, maar ook de nom d’artiste van Leuvenaar Kevin Imbrechts. Teruggetrokken in zijn slaapkamer en met behulp van een gitaar en een serie effectpedaaltjes maakt hij zijn dromerige, instrumentale soundscapes ontstaan op het snijpunt van ambient, neoklassiek en postrock.
Illuminine zeilt in hetzelfde vaarwater als Ólafur Arnalds, Amiina, Balmorhea en A Winged Victory For The Sullen. De etherische, maar gracieuze composities van Kevin Imbrechts zijn van het type dat tegelijk warm en glaciaal aandoet en zich zachtjes, maar doelgericht een weg naar je onderbewustzijn boort. Tracks zijn eenvoudig en minimalistisch van structuur. Niettemin schuiven ze haast ongemerkt je hoofd binnen, zoals auditieve mistbanken.
Als er één plek is die je meteen met de muziek van Illuminine associeert, dan wel IJsland. Zijn eerste twee platen kregen dan ook een reworkversie door de producer van de ultieme postrock band Sigur Ros. Deze producete ook het sluitstuk van zijn trilogie ("#3") die eind 2018 uitkwam. Voor de tour van deze plaat werkte Imbrechts samen met acteur Bruno Vanden Broecke.
Bereid u voor op een week wordend hart door zoveel verstilde pracht!