STORMLoop

Een dode in de stronthoek

 

Herentals, 1919. Na een avondje kleurenwiezen vinden onze helden Ernest en Sus het lijk van Gust Schoen, een rijke schoenenfabrikant uit de stad. Zijn hoofd is ingeslagen met een kassei. Het lijk ligt in de stronthoek, waar tijdens de wekelijkse markt de koeien te koop staan. Omdat ook het geld van Gust Schoen verdwenen is, zijn er veel  verdachten, en daar horen ook de kaartspelers van gisterennacht bij.

 

Was het Fons Flapoor, die in de meelfabriek werkt, maar zich vooral met duistere zaken bezig houdt? Misschien deed hij het samen met Melanie Smoskop, die haar venten achterin haar versleten scheepswerf ontvangt? Of verdenk jij Jakke Vos, de binnenschipper die nog een eitje te pellen heeft met Melanie? Of misschien zit Jef Peeters, de opzichter van de lompenfabriek, er wel voor iets tussen? Want wat spookt hij 's nachts altijd met Jakke Vos uit? En Gerard Storms, de weledele schepen van financiën van de stad die boven alle verdenking staat, heeft volgens sommige toch ook wel een donker kantje.

 

Met de hulp van Mieke, de knappe dochter van de champetter, gaan Ernest en Sus op zoek naar de dader. En terwijl ze daarmee bezig zijn, leren ze Janneke Smoskop, het zoontje van Melanie ook wat beter kennen.

 

Los zelf de moord op!

 

Wil je Ernest en Sus helpen de moord op te lossen? Dat kan! Op alle hoofdlocaties van StormLOOP vind je postkaarten met een tip over de moord. Als je alle postkaarten gelezen hebt, dan kan ons laten weten wie volgens jou de dader is. Dat kan door een postkaart in te vullen en op te sturen naar Stormloop. Of je kan ook online laten weten wie de moordenaar is.

Nog een extra tip nodig? Ga dan langs de straatkast van schrijver Jef Louisa Versmissen (participant nummer 48, Wipstraat 17). In de straatkast vind je de ultieme tip die je zonder twijfel op het juiste pad zet.

 

Kan ik het verhaal ook gewoon ergens lezen?

 

Wil je het verhaal gewoon lezen? Dat kan.

 

 

Zet die grijze cellen al maar in werking!